Uncategorized

СТЕРЕОТИПИ, МОДА И РАП

ЕДНА ПОЧТИ ИЗМИСЛЕНА ПРИКАЗКА

(Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна)

Някъде далече, далече в една прекалено непозната страна на един старинно стар континент, живеела малката ПОП принцеса. Тя имала меко падащи къдрици до кръста, анорексично изглеждащо здраво тяло, огромни очи като на стреснат елен и блестяща Колгейтова усмивка. В големия стъклен замък, малката ПОП принцеса живеела съвсем сама с доведения си брат-близнак азиатец – Ковар Чо. 
Малката ПОП принцеса много обичана и още толкова мразена от народа била главно действащо лице във всичките им печатни издания, а мелодичните и песнотворения били винаги в топ позициите на всички музикални чартови класации.

Всеки сезон, всички изявени модни къщи се състезавали, кой ще изпрати най-много дрехи на малката ПОП принцеса и чии ексцентрични тоалети тя ще предпочете да облече и съответно да прослави колекцията. От Chanel до Dior, от Armani до Versace, гардеробът на приказната героиня била препълнена в дизайнерски одежди. До толкова препълнена, че тя си позволявала да спи в рокли на Stella McCartney, да тренира в панталони на Gucci и да използвала оверсайзд палта на Max Mara и Burberry вместо одеяла. 
Грамаданските слънчеви очила с бежови рамки на Giles, обаче, замъглявали правилната и преценка и тя не виждала, как доведения и брат близнак, всъщност, крои пъклен план да завземе нейната слава. И така, Ковар Чо със своя гениално зъл план, толкова зъл, че за безопастността на другите ПОП принцеси по света, се пропуска да се изясни точно какъв, успял да настрои медиите срещу невинната изпълнителка и тя изпаднала в дълбока пиянска депресия.

Тъй като Ковар Чо е бил много умен (все пак – азиатец) подлъгал депресираната вече бивша ПОП принцеса с шотове текила в гардероба, където я заключил ЗАВИНАГИ, докато тя не намерила малък проход към Нарния, където с помощ ….  грешна приказка …
Забравих да спомена, че злият доведен брат-близнак най-безсъвестно откраднал все още незаписаната песен “Опа Харлем Фокс” на принцесата и я представил за своя пред мейнстрийм аудиторията, която много я харесала и той успешно откраднал славата на сестрата-близначка.

Да се върнем към екс-ПОП принцесата, която все пак намерила таен проход, който го отключила с един от многото ключове от чантите и Birkin.

Така, тя се озовала от стъкления снобски Дерсай на улиците в далечния сив Круклин, облечена  в бледо розово палто и червени стилетота на Louboutin. 
Разбира се тя продължила пиянските си навици, благодарение на които в един квартален пъб – “Дебела черна ивица” се запознала с Тони – локален бибой, притежател на вълшебната шапчица – бийни. Той от своя страна вдъхновява екс-ПОП принцесата със своята прическа 0-1 номер и тя решава да премине вече към класическия етап на ПОП депресия, с други думи -да си обръсне главата. След като преживяла тази очаквана трансформация, малката вече бивша ПОП принцеса се озовала в ъндърграунд средите, където участвала в ритуалните им танци, а именно с лекота да се върти на една ръка и разни други крайници. Бирата в ъндърграун обществото я пиели толкова много, колкото Боговете на Олимп не пият амброзия, поради което и малката бивша ПОП принцеса си развалила фигурата. 
Малката вече бивша ПОП принцеса денонощно пиела бири с бибоя Тони и си упражнявала лирическите текстове под съпровода на бийтбокс. Тя спряла да носи токчета и поли, а вместо тях си купила стилни Nike-ове, винтидж сатенени ризи на Versace и всякакви изсулени долници.

Всичко било като една хип-хоп приказка, докато един ден не нахлули “куки” в любимото заведение на мирните хъслърс. При проверка на документите полицията не разпознала бившата ПОП принцеса и била на път да я арестува за фалшиви документи. Тогава Тони захлупил вълшебното си бийни над главата на новата си дружка и така тя се спасила като останала невидима за злите полицаи. 
След тази случка малката ПОП принцеса очарована от ярките цветове, ритмичните текстове и гангстерския живот, останала да живее вечно и щастливо в Круклин, където всяка вечер с Тони и приятели пиела бири и римувала в ритъм. 
Край!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.